Dieter

Man pratar mycket om bantning och dieter idag. Det finns förstås personer som inte har behov av att gå ner i vikt men övervikten bland befolkningen ökar och de flesta av oss har bantat någon gång i vårt liv. Vi vet att det finns olika metoder för att minska i vikt och man kan även använda dietpiller för att kontrollera sin diet.

Dietpiller

Piller kan vara till hjälp när man vill gå ner i vikt och kan ofta med fördel kombineras med den diet man väljer. Swiss Clinic tillverkar olika sorters piller. Raspberry Ketones ökar mättnadskänslan och förbränningen, Garcinia Cambodja hämmar kroppens fettproduktion, höjer förbränningen av fett och kontrollerar aptiten. Green Coffee Bean hämmar sockerintaget i kroppen och sänker blodsockernivån, medan African Mango hämmar fettcellernas tillväxt och ökar förbränningen. Swiss Clinic är noga med att påpeka att mirakelpiller inte finns, utan dessa är tänkta att fungera som ett hjälpmedel tillsammans med en bra kost och träning.

5:2-dieten

5:2-dieten är enkel att följa. De som väljer denna metod äter normalt fem dagar i veckan och fastar i två. De dagar man fastar äter man högst 500 kalorier.

LCHF

LCHF står för ”low carb high fat” – lågt kolhydratintag högre fettintag. I denna diet behöver man inte räkna kalorier utan kan äta fet mat för att hålla hungern borta. Man äter främst kött, fisk, ägg, naturligt fett och grönsaker som växer ovan jord. LCHF skapades för att man skulle börja äta som människan gjorde från början, då man först och främst åt det vi hittade i naturen. Man kan i princip äta hur mycket man vill bara man äter rätt mat.

GI metoden

GI står för glykemiskt index som är ett sätt att mäta hur olika födoämnen påverkar blodsockret. Tanken bakom dieten är att hålla blodsockret på en jämn nivå och för att göra det äter man mat med lågt GI-värde, så kallade långsamma kolhydrater. För de som bantar med GI-metoden är det viktigt att äta med jämna mellanrum,var tredje eller fjärde timme. Det är bra om GI-bantaren motionerar och sover bra.